Hoe Apple een TV zou moeten bouwen

Lang zijn er geruchten geweest dat Apple met een eigen TV zou komen. Maar toen Apple de Apple Watch aan het grote publiek toonde verdwenen de geruchten over een eigen TV. Toch denk ik nog steeds dat Apple een eigen TV moet maken, maar misschien niet zo als we eerder hadden gedacht.

Apple TV Settopbox.

Apple heeft al de beste TV Settopbox in huis. Ik gebruik het elke dag om series als House Of Cards te zien op Netflix. En er komen nog veel meer apps die de Settopbox intersant maken. Zo zijn er tal van games die je met de Apple TV kan spelen. Apple Heeft al een goed OS voor de TV. tvOS is er al en heeft de nodige voorzieningen voor derde partij applicaties. Wat moet Apple dan nog meer doen. De TV settopbox van apple is een ideaal apparaat en het kost betrekkelijk weinig. Alleszins toch minder dan een volledige TV. Dat maakt het apparaat interessanter. Je kan het aan je eigen TV koppelen en zo toch genieten van het gebruiksgemak van Apple.


Lees ook: Eerste indruk van tvOS.


De TV van Apple.

Apple heeft al de beste TV Settopbox en OS. Wat kunnen ze dan meer doen om de living te veroveren. Eigenlijk hoeven ze niet veel meer. Ik vind hun Settopbox goed genoeg voor mijn TV ervaring. En een veel gehoord argument tegen en effectieve TV van Apple is dat je een TV niet elke twee jaar vervangt. Daar zit inderdaad wat in. Maar toch zou ik die lelijke Philips TV van me graag zien verdwijnen om plaats te maken voor een mooi exemplaar van Apple. Hoe kan Apple dit dan aan pakken?


Lees ook: Word de Apple TV de toekomst van TV kijken?


Eigenlijk moet Apple enkel een scherm maken dat kan gekoppeld worden aan de Apple TV Settopbox. Dat lijkt me al voldoende. Ik heb al gezegd: Hun settopbox is perfect. enkel de TV waar het mee verbonden is niet zo perfect. Als Apple een scherm maakt dat we kunnen connectoren met onze al bestaande Apple TV heeft dat zo van zijn voordelen voor ons en ook voor Apple. Zo kunnen zij in de toekomstige Apple TV settopboxen nieuwe hardware inbouwen. Consumenten kunnen deze laatste hardware dan kopen tegen de prijs dat een Apple TV settopbox nu kost. Het mooie TV scherm van Apple kan gewoon blijven hangen en hoeft zo vaak niet vernieuwt te worden. Zo kan Apple een platform bouwen dat steeds gebruik kan maken van de nieuwste hardware. De ontwikkeling van specificaties kan veel rapper vooruit gaan omdat mensen hun settopbox rapper zullen vervangen dan dat ze dat met hun Apple TV scherm zouden doen.