Een weg naar een compleet draadloze toekomst

fullsizeoutput_3890
Het is het doel van Apple en snel zullen we niet meer beter weten: we zijn op weg naar een toekomst waarin externe zaken met een draad te verbinden complete geschiedenis is. Niet langer zullen we externe schijven, boxen, hoofdtelefoons en andere zaken met een draad verbinden aan onze smartphone, tablet en computer en dat is goed ook. Zelfs het opladen zal niet langer een draad vereisen.

Waarom een draadloze toekomst zo belangrijk is.

Het verbinden van externe apparatuur met draad is een van de dagelijkse dingen in ons leven. Je luistert naar muziek, je laad rap je laptop even op. Het is een logica die zo ingebakken zit in ons brein. Waarom is een draadloos bestaan dan zo belangrijk? Tijden gaan vooruit en technologie ontwikkeld zich. En draden hebben zo zijn beperkingen. Het heeft een beperking van afstand en afhankelijk van het type draad zijn er nog andere beperkingen die de vooruitgang van technologie nog harder tegen houden. Hoe vaak haal je je oortjes uit de knoop omdat ze voor de zoveelste keer weer in de war zitten? inderdaad. Een draadloze toekomst kan veel oplossen. En de technologie van draadloze toepassingen zit nu op een keerpunt dat het voor veel zaken gelijk is aan wat eerder het betere bedraad bestaan er van was. 4G haalt op veel plaatsen al een hogere snelheid dan de meeste mensen hun bedraad vast internet. Met 5G belooft dit alleen nog maar meer de lucht in te schieten. En Apple toonde dat zelfs audio over bluetooth tegenwoordig perfect kan concurreren met wat eerder de meer superieure bedrade bestaan er van was. En hoe hard klagen we dat de batterij van onze smartphone niet lang genoeg mee gaat. Een fatsoenlijk draadloos oplaad systeem kan dit perfect voor ons oplossen, zo zal je smartphone, tablet en computer in de toekomst automatisch opladen van het moment dat je thuis bent. Geen noodzaak om het aan een stekkerblok te hangen. Het gaat gewoon vanzelf. Geen noodzaak voor een beter batterij die onze smartphones onnodig dik en zwaar maken.


Lees ook: Apple Music VS Spotify VS Deezer, zijn ze echt zo verschillend?


Velen zullen er in eerste instantie tegen zijn. Er zullen argumenten komen met redenen waarom het de foute keuze was om hun veel geprezen aansluitingen op hun computer af te nemen. Maar uiteindelijk zullen we er vrede mee nemen, net zoals de floppy disc, net zoals de DVD drive. We zullen uiteindelijk beseffen dat we perfect zonder kunnen en dat de nieuwe alternatieven beter zijn. Zo was het een schok toen Apple aankondigde dat zij de DVD drive uit hun computers gingen slopen, maar uiteindelijk blijkt het gemak van het downloaden van software, films en muziek toch veel beter te zijn dan het sleuren met installatie CD’s en muziek platen die we één keer op onze computer rippen en vervolgens toch nooit meer aanraken. Waarom al die moeite voor iets dat het niet waard is. En nu technologie vooruit gaat en draadloze toepassingen steeds beter worden zullen we al gauw beseffen dat al dat gedoe met kabeltjes aansluiten en USB sticks door geven een te grote moeite was, als het ook vanzelf kan.


Lees ook: Tijd voor een nieuwe vorm van e-mail.


Het verwijdere van traditionele aansluitingen op onze apparaten — zoals Apple recent deed met de mini-jack is een noodzakelijk kwaad. Velen hebben argumenten dat het hun dagelijkse gewoonten in de omgang met het apparaat onnodig bemoeilijkt, maar ik ben er van overtuigd dat zonder deze ouderwetse technologieën te slopen, het niet mogelijk is om de wereld in een voorwaartse beweging te duwen. Apple had ons allen wel kunnen vertellen dat de nieuwe AirPods beter zijn dan het bedrade alternatief, net zoals ze dat hadden kunnen zeggen met de App Store, maar als je de klassieke manier die we allemaal gewoon zijn niet van ons af neemt, dan blijven we daar aan vastklampen. Daarom was het de juiste reden om de mini-jack te slopen en daarom zal dit in de toekomst nog gebeuren. In het begin is het even onhandig, maar al gauw zal je niet beter meer weten en beseffen dat het toch net even makkelijker is. We moeten gewoon de tijd nemen om van onze oude gewoontes af te geraken.