Harry Potter en de steen der wijzen van J.K. Rowling

Oké, het mag dan een kinderboek zijn en misschien is het wat laat, maar nooit te laat om de boeken van J.K. Rowling te lezen. Omdat ik vroeger er nooit toe gekomen was besloot ik het allereerste boek van Harry Potter — onze geprezen tovenaar — te lezen. En daar hoort dan uiteraard een review bij.

Het verhaal hoef ik niet in detail uit te leggen. Iedereen weet namelijk dat het over een jonge tovenaar gaat die zijn schoolcarrière op Zweinstein begint en dat hij oog in oog komt te staan met zijn grootste vijand Voldemort. Dat gezegd zijnde.


lees ook: Getekend door Kim Richardson.


Ik las een tijd geleden de opening van het Engelstalige boek en nu las ik de Nederlandstalige versie. Hierbij was ik wat teleurgesteld hoe het Nederlandstalige boek verwoord wordt. De opening van de engelse versie toont meteen welk talent J.K. Rowling heeft als schrijfster en dit gaat helaas een beetje verloren in de Nederlandse vertaling. De opening van het boek maakt wel meteen duidelijk wat we kunnen verwachten in de volgende 7 boeken, of moet ik ondertussen zeggen 8, want J.K. Rowling heeft ondertussen haar 8ste Harry Potter boek gelanceerd. Al moet men wel zeggen dat het 8ste boek meer een toneelscript is dan een volwaardig roman. Maar goed. Het verhaal loopt als een sneltrein voorbij. Ik had dan ook graag wat meer diepgang gehad, maar we mogen natuurlijk niet vergeten dat het een kinderboek is en kinderen opzadelen met een ultra lang boek is niet altijd een goed idee.


Lees ook: Geestesoog door James Dashner.


Ik ben uitermate benieuwd naar de kwaliteit van de volgende boeken in de rij, al weet ik het verhaal zoals velen van jullie al omdat ik de films uiteraard gezien heb. Het is een uitstekend kinderboek en verdient zijn plaats. Verwacht niet te snel reviews van de andere boeken op dit blog. Er staat nog zoveel op mijn verlanglijst om te lezen en omdat ik de verhalen van Harry Potter toch al zo goed ken krijgen anderen meer prioriteit. Dit was het dan, een korte review, maar wel gemeend. +++ Voor Rowling.