Apple, fix alstublieft Autocorrect (-fail)

AutocorrectSchrijffouten zijn iets vreselijks. Niet dat ik ze niet maak. Ik maak er heus wel wat, en dat spijt me zo. Ik streef naar perfectie, maar soms slipt er wel een fout of twee door en eerlijk, wanneer ik daar achter kom vervloek ik me zelf zo hard dat ik er zelf niet goed van ben. Dit zijn de occasionele fouten die je soms op mijn blog tegen komt. Ik geeft het toe. Ik probeer er naar te streven om ze tot het minimum te houden, en helaas, dat lukt me niet altijd. Maar naast deze occasionele fouten zijn er nog andere, de zogenaamd Autocorrect fouten. Of zoals ik ze graag noem: Auto Fail.

Het gênante autorail fenomeen

Juist ja, ik bedoelde eigenlijk Auto Fail, en dat is nu net waar het hier over gaat. Ik kuiste vandaag mijn blog een beetje op en tot mijn grote frustratie kwam ik er een hele hoop tegen. Ik weet niet waarom, maar het leek zo consequent te zijn — en hier ging mijn Mac weer naar consument, wat haat ik dit toch — dat ik er zeker van ben dat het één van de autocorrect fouten is. Dit soort fouten zorgt soms voor een gênant moment. Iedereen deed het wel eens. Dat ene bericht dat je helemaal niet zo bedoelde. Soms kan het misverstand voor ruzies zorgen en dat willen we absoluut niet.


Lees ook: Waarom de iPhone 8 geen Augmented Reality functie krijgt.


Het doel van Autocorrect

Autocorrect is er gekomen met een reden. Juist ja, om onze vele occasionele fouten te verbeteren. Zoals het zo vaak voor me doet. Dit scheelt een hele hoop. Althans dat is de bedoeling. Maar in de praktijk draait dit vaak anders uit. Wanneer mijn vingers over het toetsenbord van mijn mac bewegen maken ze vaak en fout, een verkeerde aanslag of een letter vergeten. Autocorrect moet dit oplossen door automatisch het juiste alternatief te plaatsen. Helaas gat het net daar een beetje mis. Inplaats van het juist alternatief te plaatsen, plaatst het helemaal iets anders dan er logisch is in de context van de zin. In tegenstelling tot het doel van deze functie levert het achteraf meer werk op dan dat het beloofdt te besparen. Niet zo goed voor een functie die je behoordt te helpen.

Het is tijd voor en fix

Daarom pleit ik voor een fix. Het heeft nu lang genoeg geduurd voor Apple om door te hebben dat hun magische functie niet werkt. Ik klaag niet veel over Apple. Maar hier is echt werk aan de winkel. Het wordt tijd dat Apple Autocorrect eindelijk eens laat doen waar het echt voor ontwikkeld is. En met hun huidige ontwikkelingen in Artificiële Intelligentie (AI) en Differential Privacy (DP) is er geen excuus meer mogelijk. In het begin dat Autocorrect beschikbaar was kon je misschien nog met het excuus komen dat het een redelijk statische functie was, maar met AI kan Apple beter je zinnen analyseren om zo tot de juiste oplossing te komen en met DP kan Apple op privacy vriendelijke wijze achterhalen welke nieuwe woorden mensen starten te gebruiken. Zo kan Autocorrect naar de volgende level gebracht worden en eindelijk je fouten echt verbeteren.


Lees ook: Differential Privacy verandert hoe Apple data analyseert.