Is de iPhone nog relevant in het ontwaken van AR?

AR glasses

Dat Apple werkt aan een Augmented Reality bril is geen geheim meer. Tim Cook uitte al meermaals zijn interesse in het gebied van AR. Het geeft een mooi beeld van waar Apple in de toekomst naar kijkt. Hoe het er gaat uit zien en wanneer we het mogen verwachten is nog een grote vraag. Sommige zeggen zo vroeg als dit jaar. Andere geven een veel langere tijdspanne. Zeker weten we het dus niet. Wat we wel hopen, is dat het een product wordt, dat Apple opnieuw op de kaart zet. Maar er rest nog een vraag: is Apples iPhone nog relevant met de opkomst van AR?

Het concept iPhone.

De iPhone vierde recentelijk zijn 10de verjaardag. En dat mag uitbundig gevierd worden. Steve Jobs bracht de iPhone tot een enorm succes. En eerlijk: ik gebruik het nog altijd met veel liefde. Maar met de 10de verjaardag van de iPhone moeten we ook bij iets anders stil staan. Geen enkel product categorie blijft eeuwig bestaan; en dat geld ook voor iPhone. Misschien heeft de iPhone reeds zijn hoogtepunt bereikt. Het laatste jaar was de verkoop van iPhone hard gezakt. Dit na jaren van alleen stijgende cijfers. Misschien is dit nog niet het begin van het einde. Maar eeuwig kan het niet blijven door duren. De Apple Watch kan de iPhone al niet vervangen. Niet dat ik niet geloof dat het een geweldig succes kan worden. Het kan gewoonweg nooit instaan voor al de taken die onze iPhones voor ons doen. AR kan dat wel. Of voor de meeste taken dan toch. Word Apples bril het nieuwe concept dat onze iPhone overbodig maakt? Net als de iPhone bij de iPod, of is daar toch iets anders bij nodig?


Lees ook: AirPods, eindelijk weg met de draad.


Augmented Reality Brillen.

Augmented Reality kan op vele gebieden toegepast worden. Een heel waarschijnlijk zien we het eerst in de iPhone verschijnen. Maar het ultieme AR ervaring is wel een slimme bril. En laat dat nu net zijn waar Apple aan werkt. Google probeerde het natuurlijk wel eerst en dat draaide niet zo goed uit. En ook Microsoft poging ziet er naar mijn normen niet zo aantrekkelijk uit. De vraag is dus waar Apple mee af gaat komen. Hopelijk iets dat meer op fashion is gericht. Met de Apple Watch lieten ze al zien dat ze dat kunnen. Technologie is natuurlijk leuk, maar als je het moet dragen mag het ook wat stijl hebben. Wat krijgt een AR bril nog meer? In het begin misschien niet zoveel. De eerste periode ga je het waarschijnlijk naast je iPhone gebruikten. Maar in theorie kan het perfect instaan voor al de taken die je iPhone voor je doet. Daardoor zal je de iPhone steeds minder nodig hebben. Je AR bril zal het uiteraard voor je mogelijk maken om te bellen. Het stelt je ook instaat je twitter na te zien. Tinder, Facebook en weet ik wat nog allemaal. Eigenlijk word je iPhone zo stil aan overbodig. We gaan naar een toekomst waar het concept smartphone helemaal verdwijnt. Of je dat nu wilt of niet. Waarom heb je nog nood aan een smartphone, als je Apple Glass die taken voor je vervuld.


Lees ook: Het verdwijnen van Airport en wat over focus.